Friday, 2 November 2018

KULIT CANTIK DAN LEMBAB DENGAN MOROCCAN OIL ORGANIC BATH SOAP

Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim..

Moroccan Oil dari bahan organic
Pertama kali Kak Nana update pasal produk ye tak? hehhe.. Akak terpanggil untuk upload kisah sabun mandi sebab kat rumah tu dah berebut-rebut nak pakai.. konon nya nak kulit lembut macam ibu.. Eh? hahhah.. Akak bukan lah obsess dengan kecantikan tapi biasalah dan nama perempuan kan.. paling tidak pun mesti nak cari produk yang sesuai untuk kulit, muka dan badan. Ni kisah mula-mula akak pakai produk yang ngam kat kulit akak ni..

Moroccan oil ni kisah dia mcm ni hmm.. Mr Husband la.. Dia memang rajin belikan akak buah tangan tiap kali balik dari kerja di Qatar. Antara barangan dia belikan adalah barang mandian. Dah 3 ke 4 jenama barang mandian.. Body Shop laa, Palmolive la.. tapi entah apa yg tergerak hati dia capai MOROCCON OIL ORGANIC BATH SOAP ni.. So bila dah balik akak pakai la kan? Mula-mula rasa rimas sebab tekstur sabun tu bukan liquid, bukan gel, tapi macam apa nak cakap ni.. hmm.. macam tanah liat kot.. refer gambar la ek.. So memang tak pernah pakai sabun mandi style macam ni.. biasa memang pakai liquid je.. 

Walaupun pelik sabun ni, akak pakai je.. Apa yang menarik minat akak?.. sebab ingredient dia. Sebab bahan asas dia adalah daripada minyak zaitun organik (olive oil). Khasiat olive oil ni tak yah la Kak Nana cite la kan terutama untuk kulit.. Minyak zaitun dah digunakan untuk kecantikan sejak zaman purba lagi. Mereka berendam dalam minyak miyak zaitun untuk dapatkan kulit yang cantik dan lembut.. Perghh.. tengok harga minyak zaiton 1litre pun sekarang hadoiii.. beli pakai untuk masak.. tu pun kene jimat2.. cemana nak berendam..

Selain dari olive oil ada juga dari bahan grace ward
namun fungsinya sangat bagus untuk kulit.
Dari belakang kotak.. datang dengan luffa.
Ok Back to Moroccan Oil Bath Soap td.. tekstur dia bukan saja mcm tanah liat.. tapi dia takde bau.. so memang takyah la nak expect pakai sabun ni satu rumah akan bau wangi.. bau badan u all pun akan wangi seharian bak haruman 7 ke 8 bunga, bunga mawar, teratai, kecubong dan sebagainya.. takde.. memang takde.. tapi percayalah dengan hasilnya.. kesan dia dapat dilihat kira-kira seminggu bila kita rasa kulit kasar takde lagi.. Kulit kering jauh sekali.. memang lembab je kulit. Guna tiap kali mandi.. memang kesan sangat ketara.

Tekstur macam tanah liat.
Tak wangi pun.. mungkin kerana
bahan asasnya adalah minyak zaitun.
Letak pada luffa dan gosoklah 1 badan. sebaiknya
tunggu lepas 5 minit dan bilas..























Moroccan Oil Organic Bath Soap ni ada banyak lagi jenis, salah satunya Olive Oil, Aker, Grace Ward, Walnut, Indigo,.. dan akak dah pakai semua.. memang kesan nya sama.. Tujuannya sama. Datang dengan penggosok badan (luffa) .. ha sangat best mandi bila gosok dengan luffa ni macam scrub.. gosok sampai tapak-tapak kaki.. ni cerita real bukan nak promote produk sesapa.

Personally akak dah pakai dalam 6 bulan.. Bila dah lama-lama pakai anak-anak perasan tanpa akak bgtau pun pasal sabun ni.. 'kenapa kulit ibu lembab? tak kering.. kuya rasa kulit kuya tak lembab mcm kulit ibu la.. kenapa ye?' haaa... baru lah akak bukak mulut.. panjang celoteh akak macam yang akak tulis ni la.. 'kuya nak pakai jugakkkk'.. dah si kakak pun 'kakak nak pakai jugakkk'.. abahhh beli banyak-banyak... haa kannn.. padan muka abah.. hahah

Amboiii.. promote ke kak? Adehh.. akak bukan jual dik.. Akak bercakap berdasarkan pengalaman akak yang teruja dengan produk ni.. kat Malaysia ni pun akak tak tau kat mana nak beli.. Boleh try lazada ke shoppe ke.. lagipun banyak brand yang bahan berasaskan dari bahan yang sama.. boleh je cuba.. tapi kalau nak boleh je PM akak.. hahahh.. Mr Husband tolong belikan dari Qatar. :D

Pelbagai pilihan. Ada juga yang 1 set 5 in total. Lengkap dengan
losyen, dan shower gel.. 





No comments:

Post a Comment

BERBALOIKAH RUMAH MESRA RAKYAT?

Bismilahirahmanirrahim.. Gambar dari laman web SPNB Hari ni Kak Nana terpanggil untuk menulis tentang cara-cara nak mohon projek Ruma...